Preporučujemo

Baleyage

Balejaž (balayage) jedan je od novijih tehnika nijansiranja kose koja je brzo osvojila svet. Potiče od  francuske reči “baleyage”, što znači obojiti ili obrisati bojom. Zašto je i dalje toliko popularna? Zato što nas vraća u detinjstvo i daje nam kosu “kao suncem okupanu”! Sigurno se i danas divite deci koja imaju prirodne pramenove u kosi (sun-kissed) i često poželite iste takve boje, posebno ako se farbate u svetlije tonove.

Dakle, glavni cilj ove tehnike jesu što prirodniji, nežni tonovi u kosi, bez obzira na to kakve je nijanse vaša kosa u osnovi.

Pastelni tonovi u kosi

Trendovi se menjanju, a vi odlučujete šta ćete izbrati. U svakom slučaju, uvek postoje 2 pravca, ekstremniji za hrabrije i prirodniji za sve koji vole prirodne tonove.

Među najpopularniji tonovima, već duže su pastelni tonovi i prirodni tonovi (nijansirana kosa).  Posle dužeg period, opet se u trend vraća i potpuno bela kosa – biserna, pepeljasta i najsvetlija siva, itd.

Nadogradnja kose

Želite li dužu ili bujniju kosu? Razmišljali ste o nadogradnji?

U salonu Aleksa La Vie, rade se 2 tipa nadogradnje:

  • Nadogradnja ringovima i
  • Ultrazvučna nadogradnja.

I jedna i druga vrsta nadogradnje zahtevaju povremeni dolazak kod frizera na raščešljavanje i negu kose. Kada perete kosu kod kuće, ne bi trebalo da je “perete preko kade” jer se tada više mrsi. U svakom slučaju, nadograđeni spojevi kose ne vide se golim okom.

Keratin

Naša kosa, uglavnom zbog hemijskih tretmana, godinama postaje slabija, tanji se i puca. Zbog toga je potrebno ojačati je, a jedan od najboljih načina jeste uraditi dodati tretman proteinom.

Keratin je protein koji se nalazi u našoj kosi, međutim, njegova količina vremenom se smanjuje, što slabi vlasi. Tretman keratinom ojačaće kosu i vratiti joj izgubljeni protein.

Važno je da znte da se u Srbiji trenutno koristi 3. genaracija keratina, a jedino u salonu La Vie Hair 7. genaracija. U svetu je trenutno izašla 8. genareacija.

Mi vam naravno preporučujemo najbolje i za vas i vašu kosu!